Substitut volemic (înlocuitor de plasmă)

[Inlocuitior de plasma Inlocuitorul de plasma]

Produs natural sau sintetic utilizat pe cale intravenoasă pentru a creşte volumul sangvin atunci când este anormal de mic.

Substitutele volemice sunt indicate pentru a corecta o hipovolemie (micşorarea volumului sangvin) urmare a unei hemoragii care provoacă un colaps (cădere a presiunii arteriale), o stare de şoc (stare dc rău, paloare, jenă rspiratorie). Ele sunt injectate pe cale venoasă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea