Sturge-Weber-Krabbe (boală a lui)

[boala Sturge-Weber-Krabbe]

Sindrom congenital care asociază un angiom plan (pată de vin)

cu un angiom (tumoră benignă) situat pe faţa externă a creierului şi uneori un angiom situat pe coroida (mem­brana care hrăneşte retina). SlNONIM: anpomatoză encefalotrigeminată

Constatarea unui angiom întins pe faţa unui nou-născut ( care se întinde pe o întreagă parte a feţei cu predilecţie pentru regiunea pleoapei superioare şi a conturului ochiu­lui) impune examene radiologice (scaner cerebral şi imagerie prin rezonanţă magnetică cere­brală) pentru detectarea unui eventual angiom meningeal.

Angiomul poate fi îngrijit prin tehnicile modeme de tratare a angioamelor (îndeosebi cea a laserului pulsat), în cazurile grave se impune o intervenţie chirurgicală asupra părţilor atinse ale creierului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica