Strongiloidoză (Anidroză)

[Anidroză]

Absenţa transpiraţiei, a secreţiei glandelor sudorale(scăderea cantităţii de transpiraţie se numeşte hipohidroză).

Poate fi congenitală (rar), sau dobândită: arsuri profunde ale pielii, administrarea anumitor medicamente, psoriazis, sclerodermie, deshidratare, mixedem, leziuni ale SNC (sistemului nervos central), tratament radioterapic.

Uscăciunea pielii se tratează prin hidratare corectă, cu ajutorul unor creme sau loţiuni cu compoziţie adecvată cauzei apariţiei – doar ameliorează senzaţia neplăcută de piele uscată.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica