Stenoză mitrală

Micsorare a calibrului valvulei mitrale, situată între auriculul stâng şi ventriculul stâng al inimii.

O stenoză mitrală obligă auriculul stâng să se contracte mai violent pentru a trimite sângele în ventricul ceea ce poate duce la  o aritmie prin fibrilaţie auriculară (contracţii rapide şi neregulate ale muşchiului cardiac). Stenoza mitrală este urmarea, in multe cazuri, a unui reuma­tism articular acut.

Stenoză mitrală este caracterizata printr-o gâfâială ce apare la efort ce se generalizeaza apoi si la starea de repaus, această gradare traduce evoluarea stenozei mitrale. Subiectul mai suferă de palpitaţii sau de fibrilaţie auriculară, creşterea presiunii în auricul poate conduce la expectorari de sange.

Examenul clinic la stetoscop (în faţa vârfului inimii)  face perceptibila două zgomote ale inimii şi un uruit caracteristic în timpul distolei, conduce la diagnosticare.

Tratamentul este medicamentos si luarea de masuri pentru a îndepărta orice risc de endocardită (infecţie a valvulei). Când stenoza mitrală este grava se recurge la interventie chirurgicala (valvuloplastie percutanată, înlocuirea valvulară).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica