Stafilococia supurativă

Este o infecţie cu stafilococ care antrenează formarea unei colecţii purulente.

Des afectate sunt pielea şi mucoa­sele, infecţia în funcţie de ţesut are denumiri diferite: ulcior (infecţie a pleoapei), furuncul (foliculită profundă severă), foliculită (infecţia bazei unui fir de păr), onixis (infecţia unei unghii), panariţiu (infecţie a unui deget), impetigo (placă cutanată infectată).

Netratrate infectiile se pot afecta si tesuturile invecinate (flegmon), infecţie a ţesuturilor subcutanate, sau pot ajunge in sânge (septicemie).

Aceste infecţii pot deveni cronice (recidive multiple  – ex. furunculoză) ceea ce face necesar să fie căutată o deficienţă a mijloacelor de apărare imunitară.

Tratamentul este medicamentos  (stafilocociile cutanate necesitind aplicaţii de antiseptice) in unele cazuri  actul chirurgicalte necesar ( ex. chiuretajul unui panariţiu).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal