Stafilococia supurativă

Este o infecţie cu stafilococ care antrenează formarea unei colecţii purulente.

Des afectate sunt pielea şi mucoa­sele, infecţia în funcţie de ţesut are denumiri diferite: ulcior (infecţie a pleoapei), furuncul (foliculită profundă severă), foliculită (infecţia bazei unui fir de păr), onixis (infecţia unei unghii), panariţiu (infecţie a unui deget), impetigo (placă cutanată infectată).

Netratrate infectiile se pot afecta si tesuturile invecinate (flegmon), infecţie a ţesuturilor subcutanate, sau pot ajunge in sânge (septicemie).

Aceste infecţii pot deveni cronice (recidive multiple  – ex. furunculoză) ceea ce face necesar să fie căutată o deficienţă a mijloacelor de apărare imunitară.

Tratamentul este medicamentos  (stafilocociile cutanate necesitind aplicaţii de antiseptice) in unele cazuri  actul chirurgicalte necesar ( ex. chiuretajul unui panariţiu).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica