Stângaci

Persoană care are tendinţa să utilizeze jumătatea stângă a corpului pentru a realiza mişcările şi gesturile obişnuite.

A fi stângaci  nu este de natura patologica ci este un fenomen pur fiziologic ca urmare a unei dominanţe a emisferei cerebrale drepte . Stângăcia poate fi congenitală sau dobândită (urmare a unei leziuni cerebrale stângi).

Interzicerea sistematică unui copil să folosească mâna stângă riscă să creeze tulburări psihomotorii (ticuri, neîndemânare), tulburări afective (emotivitate, con­duită de opoziţie, sentimentul culpabilităţii, al inferiori­tăţii).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie