Stângaci

Persoană care are tendinţa să utilizeze jumătatea stângă a corpului pentru a realiza mişcările şi gesturile obişnuite.

A fi stângaci  nu este de natura patologica ci este un fenomen pur fiziologic ca urmare a unei dominanţe a emisferei cerebrale drepte . Stângăcia poate fi congenitală sau dobândită (urmare a unei leziuni cerebrale stângi).

Interzicerea sistematică unui copil să folosească mâna stângă riscă să creeze tulburări psihomotorii (ticuri, neîndemânare), tulburări afective (emotivitate, con­duită de opoziţie, sentimentul culpabilităţii, al inferiori­tăţii).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.