Spondilodiscită

Inflamaţie simultană a unui disc intervertebral şi a vertebrelor adiacente, de cele mai multe ori de origine infecţioasă.

O spondilodiscită poate fi de origine infecţioasă, rar este de origine neinfecţioasă, legată de o spondilartropatie sau de un sindrom S.A.P.H.O. (sinovită-acnee-pustuloză-hiperostoză-osteită).

Forma sa obişnuită conduce la dureri vii rachidiene (impiedica deplasarea ) şi este însoţită de febră şi frisoane.

Diagnosticul se bazează pe efectuarea scintigrafiei osoase şi mai ales pe utilizarea imagerei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.).

Tratamentul constă în imobilizarea gipsată timp de 6 săptămâni şi în antibioterapie urmată timp de 3 luni în caz de germene obişnuit, timp de 12 până la 18 luni în caz de tuberculoză. Poate subzista o redoare rahidiană la nivelul discului vertebral infectat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica