Spondilodiscită

Inflamaţie simultană a unui disc intervertebral şi a vertebrelor adiacente, de cele mai multe ori de origine infecţioasă.

O spondilodiscită poate fi de origine infecţioasă, rar este de origine neinfecţioasă, legată de o spondilartropatie sau de un sindrom S.A.P.H.O. (sinovită-acnee-pustuloză-hiperostoză-osteită).

Forma sa obişnuită conduce la dureri vii rachidiene (impiedica deplasarea ) şi este însoţită de febră şi frisoane.

Diagnosticul se bazează pe efectuarea scintigrafiei osoase şi mai ales pe utilizarea imagerei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.).

Tratamentul constă în imobilizarea gipsată timp de 6 săptămâni şi în antibioterapie urmată timp de 3 luni în caz de germene obişnuit, timp de 12 până la 18 luni în caz de tuberculoză. Poate subzista o redoare rahidiană la nivelul discului vertebral infectat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea