Somn la copil (tulburări de)

[tulburari de somn la copil]

Orice perturbaţie la copil privind durata sau calitatea somnului.

La copil tulburările de somn prezintă unele particu­larităţi.

Hipersomnia copilului incepe sa se manifeste în adolescenţă cu toate că anumite forme de hipersomnie pot să apara înainte de adolescenţă.

Insomnia copilului poate fi o insomnie cauzata de factorii de mediu si atunci este o  insomnie extrinsecta si o insomnie cauzata de factori interni  si atunci este o insomnie intrisecta  (poate fi cauzată de o anomalie neurologică a siste­mului de control veghe/somn ).

Factori externi ce pot duce la insomniile extrinseci : hrănire nocturnă excesivă, alergie alimentară (alergie la laptele de vacă), copilul nu a fost invatat sa doarma singur.

Tratamentul consta in terapia comportamentală si se pot administra de medicamente (antihistaminice, fenotiazine), care nu trebuie să depăşească 3 săptămâni.

Parasomnia copilului sunt tulburări caracteri­zate printr-un comportament anormal în timul somnului (    trezire confuzională, somnambulism , terori nocturne ).

In cazul tulburărilor nocturne frecvente si intensitate ridicata se impune o consultaţie specializată.

Tratamentul poate include terapiile comportamentale, retrocontrolul biologic (terapie care vizează obţinerea din partea subiectului a unui control de sine prin condiţionarea unui anumit număr de funcţii fiziologice) si/ sau  tratamentul medicamentos in functeie de tulburarea ce o prezinta subiectul ( ex. 

antidepresoare în unele cazuri de somnambulism sau de terori nocturne; benzodiazepine în caz de ritmie de adormire — balansarea capului sau a unui membru).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.