Somathormon (hormon de creştere)

[hormon de crestere]

Hormon secretat de antehipofiză (lobul anterior al hipofizei, glandă situată la baza creierului), care asigură creşterea oaselor lungi şi intervine în metabolis­mul glucidelor, lipidelor şi proteinelor. Sinonim : hormon somatotrop.

Un deficit în somathormon  la copil acest se prezinta printr-o înălţime mică, la adult el se caracterizeaza printr-o demineralizare osoasă ( intervine în caz de boală hipofizară sau hipotalamică)

Deficitul poate fi compensat prin injecţii intramusculare zilnice de somathormon de sinteză

O secreţie excesivă de somathormon la copli se prezinta prin gigantism, la adult o dezvoltare exagerată a oaselor feţei şi ale extremităţilor membrelor si este cauzată de un adenom (tumoră benignă) al hipofizei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica