Sindrom hemolitic şi uremic (sindromul lui Moshcowitz)

[sindromului Moshcowitz]

Afecţiune care asociază o afectiune renală acută, o anemie şi o trombopenie (diminuarea numărului de plachete sangvine).

La copil sindromul survine la câteva zile după o gastroenterită cu diaree sângerândă. La adult, formele fără cauze sunt cele mai frecvente (o complicaţie a anumitor cancere, a tratamentului lor prin chimioterapie ;  o infecţiei cu H.I.V. ).

Tratarea simptomelor sale consta in : tratamentul insuficienţei renale prin dializă şi al anemiei prin transfuzie. Tratamentul în scop curativ face apel la medicamente inhibitoare ale funcţiilor plachetelor şi la perfuzii de plasmă proaspătă sau la schimbări plasmatice (procedeu de epurare a plasmei sangvine).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.