Silicoza

Boală cauzată de inhalarea îndelungată a pulberilor de silice, pulberi ce se acumulează în plămâni.

Silicoza afectează persoanele care lucrează în minele de cărbune. Ea se dezvoltă lent după mai mulţi ani de expunere Ia pulberi şi se manifestă printr-o tuse, o expectoraţie anormal de abundentă, o tendinţă la infecţii bronşice, jenă respiratorie la efort şi apoi o fibroză pulmonară (dezvoltarea de ţesut fibros în plămâni). Complicaţiile sunt frecvente: insuficienţă respira­torie, emfizem, boli infecţioase (tuberculoză, aspergiloză).

Nu există un tratament curativ al acestei boli insa complicaţii pot fi tratate ( ex. antibiotice împotriva infecţiilor).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.