Schwartz-Bartter (sindrom al lui)

[sindromul Schwartz-Bartter]

Ansamblu de tulburări caracterizat printr-o creştere a secreţiei post hipofizare de hormon antidiuretic, destinată să reţină apa în organism.

Simptomul consta intr-o micşorare a concentraţiei plasmatice a sodiului (hiponatremie), care poate să nu se manifeste prin nici un semn sau, din contra se poate prezenta tulburări neurologice (obnubilaţie, confuzie mintală, crize convulsive, comă) sau digestive (greţuri, vărsături).

Tratamentul constă în limitarea consumului de băuturi, respectând totuşi aporturile de săruri.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica