Scheuermann (boală a lui)

[boala lui Scheuermann]

Afectare a cartilagiilor corpilor vertebrali (partea anterioară a vertebrelor) survenind în cursul creşterii.

Afecţiune frecventă, boala lui Scheuermann este o osteocondrită de creştere (leziune a cartilagiilor vertebrale cauzată de un aport sangvin insuficient).

Atunci când boala afectează rachisul dorsal ea provoacă o cifoză (spate rotund) care netratată devine ireductibilă o dată terminată creşterea.

Atunci când afectează rachisul lombar, ea este asimptomatica în general în timpul adolescenţei dar provoacă o fragilizare a platourilor vertebrale, responsabilă de dureri lombare şi de o artroză precoce la adulţii tineri.

Dacă cifoza este puţin marcată, este recomandată kineziterapia activă; de asemenea, trebuie renunţat la sport şi la căratul de greutăţi mari. Dacă cifoza este marcată şi creşterea nu este încheiată, ea trebuie să fie redusă cu ajutorul corsetelor gipsate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.