Sâsâiala

[sigmatism adenlal, pelticie]

Tulburare de articulare care constă în pronunţarea sunetului „ţe“ în loc de „ce“ sau „se“.

Sâsâiala este frecventă la copil înaintea vârstei de 4 sau 5 ani, cauzat de o proastă poziţie a limbii, plasată prea aproape de incisivi sau între arcadele dentare, acest defect de articulare este asociat, în general, cu un mod de deglu­tiţie de tip infantil (în care copilul împinge limba în faţă pentru a înghiţi) şi de sugerea policelui.

Suprimarea biberonului a obiceiului de a suge degetul sau tetina permit deprinderea unei deglutiţii normale şi pot duce la încetarea sâsâielii. Dacă acest defect persistă după vârsta de 5 ani, câteva şedinţe de ortofonie contribuie la învăţarea copilului cum să-şi poziţioneze mai bine limba.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.