Sânului (tumoră benignă a)

[tumora benigna a sanului]

Formaţiune nodulară benignă în ţesutul sânului.

O tumoră benignă a sânului este de cele mai multe ori un chist (cavitate umplută cu lichid), un adenofibrom (nodul rotund, uneori voluminos, care se roteşte sub deget), un lipom (tumoră grăsoasă), un papilom intracanalicular (proliferare a ţesutului într-un canal galactofor, care provoacă o scurgere de lichid limpede sau sângerând prin mamelon) sau o tumoră mamară filodă voluminoasă şi cu ridicături. Aceste ultime două tumori pot deveni canceroase.

Tumorile benigne ale sânului sunt simţite uneori la palpare.

Diagnosticul precis al unei tumori benigne a sânului este confirmat prin examene complementare, mamografia (radiografia sânului), ecografia şi puncţia sau biopsia tumorii, urmată de un examen la microscop al ţesuturilor prelevate.  In functie de diagnostic este stabilit tratamentul. Un chist este golit, un nodul fibros sau un lipom sunt scoase atunci când sunt prea voluminoase. Papiloamele şi tumorile filode sunt îndepărtate în mod sistematic din cauza riscului lor de evoluţie malignă. vezi  Sânului (cancer al).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.