Ruptură tendinoasă

Ruptură a unui tendon.

Un tendon se poate rupe ca urmare a unei contracţii prea bruşte sau violente (traumatism, salt, sprint), a unei plăgi (de cuţit sau corp ascutit ), din frecări repetate îndeosebi la persoanele în vârstă, ori din cauza unei boli tendinoase preexistente: inflamaţie a unui ten­don (tendinită recidivantă), poliartrită reumatoidă etc.

O ruptură tendinoasă se caracterizeaza prin durere violentă şi incapacitate motrica a zonei deservite de tendonul in cauza.

Tratamentul este chirurgical si consta in sutura tendonului in cauza si imobilizare zonei deservite de catre tendonul in cauza ( aparat gipsat ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica