Ruptură musculară

Ruptură a unui muşchi provocată de un efort prea intens.

O ruptură musculară survine de cele mai multe ori la un sportiv insuficient antrenat / incalzit . Ea se manifestă printr-o durere acută, care poate provoca o sincopă. La câteva zile după traumatism, apare un hematom la suprafaţa muş­chiului.

Tratamentul consta in repausul complet al subiectului timp de două zile, ţinerea membrului în poziţie ridicată asociată cu aplicarea, două ore pe zi, a unei pungi cu gheaţă si luarea de antiinflamatoare nesteroidiene şi de miorelaxante. După două zile dacă hematomul este voluminos, poate fi puncţionat sub ecografie. Reluarea activităţii sportive nu este posibilă înainte de o lună după accident.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica