Rinne (probă a lui)

[proba Rinne]

Test auditiv care permite evaluarea gradului de afectare a urechii medii sau interne prin com­pararea auzului pe calea osoasă cu auzul pe calea aeriană.

Acest test face parte din acumetrie, ansamblu de exa­mene care permit testarea auzului unui subiect .

Examenul consta in punerea  în vibraţie a unui diapazon la câţiva centimetri de urechea pacientului cu scopul de a-l face să aprecieze transmisia sunetelor pe cale aeriană, apoi se pune diapazonul pe osul mastoid al pacientului cu scopul de a testa transmisia osoasă ( pacientrul comunica medicului daca percepe sunetul ).

In stare normală, proba se numeşte pozitivă. Transmisia aeriană este mai lungă decât transmisia osoasă: subiectul nu mai percepe sunetul diapazonului pus pe craniu, în timp ce el îl mai aude încă atunci când diapazonul se află în faţa conductului auditiv.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica