Retinopatie pigmentară (retinită pigmentară)

[retinita pigmentara]

Boală degenerativă ereditară a celulelor vizuale receptoare ale luminii (conuri şi bastonaşe).

Retinopatia pigmentară este o boală care afectează copilul si se mani­festă printr-un defect de adaptare la întuneric şi printr-o îngustare a câmpului vizual, care se accentuează cu trecerea anilor.

Examenul fundului de ochi pune în evidenţă o atrofie a papilei, a arterelor foarte subţiri şi a îngrămădirilor de pigmenţi negricioşi care cores­pund zonelor retiniene afectate. Electroretinograma, stinsă (înregistrare plată), confirmă diagnosticul. Actualmente, nu există un tratament al acestei boli.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica