Resorbţie (Resorbţie dentara)

[Resorbtie dentara]

Dis­pariţia treptată, fiziologică sau patologică a coroanei şi/sau a rădăcinii unui dinte.

Resorbţia coroanei unui dinte se datoreaza unei carii ceprovoaca procesul de distrugere a constituenţilor duri ai dintelui (smalţ şi dentină).

Resorbţia rădăcinii unui dinte de lapte este un fenomen fiziologic care duce la dispariţia acesteia şi înlocuirea cu un dinte definitiv. Resorbtia rădăcinii unui dinte definitiv este un fenomen patologic urmare a unui şoc violent sau unei carii netratate.

Diagnosticul se pune in urma unei radiografii,  când aceste procesul este avansat este necesar ca dintele să fie scos. La un stadiu mai puţin avansat se poate opri procesul de resorbţie printrun tratament adecvat .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica