Recklinghausen (boală a lui)

[boala Recklinghausen]

Afecţiune ereditară caracterizată prin prezenţa a numeroase tumori benigne diseminate în organism, a unor plăci pigmentate (pete cafea cu lapte) şi a unor malformaţii nervoase. Complicaţiile (surditate, convulsii, întârziere mintală, hiper­tensiune arterială) variază, depinzând de localizarea mal­formaţiilor şi a tumorilor.

Tratamentul este cel al simptomelor şi constă în ablaţia chirurgicală a tumorilor cutanate; tratamentul chirurgical al malformaţiilor osoase şi al neurinoamelor fiind mult mai delicat.

Este recomandat persoanelor care au antecedente fami­liale sau care sunt afectate de boala lui Recklinghausen să apeleze la sfatul genetic pentru a se stabili dacă sunt sau nu susceptibile să transmită boala descendenţilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: