Recklinghausen (boală a lui)

[boala Recklinghausen]

Afecţiune ereditară caracterizată prin prezenţa a numeroase tumori benigne diseminate în organism, a unor plăci pigmentate (pete cafea cu lapte) şi a unor malformaţii nervoase. Complicaţiile (surditate, convulsii, întârziere mintală, hiper­tensiune arterială) variază, depinzând de localizarea mal­formaţiilor şi a tumorilor.

Tratamentul este cel al simptomelor şi constă în ablaţia chirurgicală a tumorilor cutanate; tratamentul chirurgical al malformaţiilor osoase şi al neurinoamelor fiind mult mai delicat.

Este recomandat persoanelor care au antecedente fami­liale sau care sunt afectate de boala lui Recklinghausen să apeleze la sfatul genetic pentru a se stabili dacă sunt sau nu susceptibile să transmită boala descendenţilor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos