Pustulă

Leziune cutanată constituită dintr-o ridicare a epidermului sau a unei zone bine delimitate şi circumscrise, care conţine un lichid purulent.

Pustulele sunt înconjurate adesea de o zonă inflamatorie, ele sunt destul de fragile, se excoriază prin scărpinat, for­mând atunci mici eroziuni şi pot lăsa cicatrice. Acestea sunt leziuni elementare (leziuni caracte­ristice unui anume număr de boli, a căror prezenţă permite orientarea diagnosticului).

Pustule se mai observă în decursul diferitelor afecţiuni: psoriazisul pustulos, acneea rozacee, infecţiile cutanate bacteriene, impetigo, cărbune, vaccină. Alte afecţiuni, în care pustulele sunt frecvente şi caracteristice, sunt denumite pustuloze.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?