Pustulă

Leziune cutanată constituită dintr-o ridicare a epidermului sau a unei zone bine delimitate şi circumscrise, care conţine un lichid purulent.

Pustulele sunt înconjurate adesea de o zonă inflamatorie, ele sunt destul de fragile, se excoriază prin scărpinat, for­mând atunci mici eroziuni şi pot lăsa cicatrice. Acestea sunt leziuni elementare (leziuni caracte­ristice unui anume număr de boli, a căror prezenţă permite orientarea diagnosticului).

Pustule se mai observă în decursul diferitelor afecţiuni: psoriazisul pustulos, acneea rozacee, infecţiile cutanate bacteriene, impetigo, cărbune, vaccină. Alte afecţiuni, în care pustulele sunt frecvente şi caracteristice, sunt denumite pustuloze.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica