Purpură

Afecţiune caracterizată prin apariţia pe piele a unor pete roşii provocate de trecerea globulelor roşii în derm.

Purpura poate fi sub formă de pete foarte mici punctiforme (peteşii), in placi (echimoze) si vibrice (echimoze lineare). Purpura  apare in cazul a numeroase afectiuni şi se deosebeşte de eritem (un alt tip de roşeaţă), aceasta nu se decolorează la vitropresiune (manevră constând în apăsarea cu o sticlă de ceas asupra leziunii) şi evoluează spre o culoare maronie, datorită metabolismului fierului în piele.

Purpura plachetară este provocată de o trombopatie (anomalie a funcţionării plachetelor sangvine) sau de o trombopenie (insuficienţa numărului de plachete din sânge).

Insuficienţă apare in doua cazuri : trombopenia „centrală”  deficienta in formarea plachetelor in maduva osoasa datorat distrugerii maduvei (aplazie medulara) sau urmare a prezentei unui cancer (leuce­mie, miclofibroză, metastaze, boala lui Hodgkin) si trombo­penia „periferică” ce descrie distrugerea plachetelor în sânge urmare a unei dereglari imunitare (transfuzie, sau urmare a medicamentelor) sau prin infectarea organismului (purpura infecţioasă).

Purpura vasculară apare ca urmare a degradarii peretelui vaselor. Este intalnita in carenţa în vitamina C, îmbătrânire (purpura lui Bateman pe antebraţe), utilizarea corticosteroizilor pe o perioada lunga de timp, dermita ocre a gambelor cauzată de varice, vascularitele (inflamaţii ale vaselor).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: