Puncţie biopsie (puncţia biopsică )

[puncţia biopsică]

Tehnica constând în introducerea unui trocar într-un ţesut viu şi în prelevarea unui fragment din acesta pentru a fi supus analizării si se efectueaza când prelevarea trebuie să se facă din profunzime.

Această intervenţie necesită examene prealabile care permit să se verifice că hemostaza ( procesul de coagulare ce conduce la oprirea unei hemoragii) este apropiată de normal.

Locul de executare a punctiei se alege cu ajutorul unei radiografii sau al unei ecografii, manevrarea instrumentului este ghidată adesea prin ecografie sau prin scaner.

Punctia biopsie se face cu un trocar, canulă tăietoare care permite prelevarea unei mici probe cilindrice din organul sau din tumora de studiat, executarea se face sub anestezie locala. Fragmentul de ţesut extras este apoi examinat cu ajutorul diferitelor instrumente şi tehnici: microscop optic, microscop electronic, dozări chimice, culturi bacteriene sau culturi de ţesuturi. Este necesară o supraveghere postoperatorie a pacientului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: