Puncţie

Tehnica constând în introducerea unui ac sau în practicarea unei deschideri mici într-un ţesut, un organ, o cavitate naturală sau patologică pentru a extrage un gaz, un lichid sau pentru a preleva un eşantion sau injectarea unui produs.

Puncţia se practică cu un ac sau cu un trocar (canulă tăietoare sau de străpungere). Locul de intrare a instrumentului care serveşte la puncţionare trebuie să fie precizat cu exactitate si se realizeaza printr-un examen clinic făcut pacientului (efectuarea unei radiografii, ecografii), zona este dezinfectată şi anesteziată.

Fragmentul de ţesut extras este apoi examinat cu ajutorul diferitelor instrumente şi tehnici: microscop optic, microscop electronic, dozări chimice, culturi bacteriene sau culturi de ţesuturi .

Puncţiile exploratorii permit stabilirea sau confirmarea unui diagnostic. Puncţiile evacuatorii pot fi urmate de injec­tarea de produse medicamentoase destinate de exemplu, calmării durerilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica