Ptozis (blefaroptoză, ptosis)

Prăbuşirea permanentă totală sau parţială a pleoapei superioare, de origine congenitală sau dobândită (afectează de cele mai multe un singur ochi şi nu ambii )

Un ptozis este provocat de slăbirea muşchiului ridicător al pleoapei superioare sau de o anomalie de inervare a acestui muşchi, poate apărea la naştere, poate surveni în cursul vieţii (procesul natural de îmbătrânire) sau poate fi urmare a unui traumatism, unei operaţii chirur­gicale asupra ochilor (cataractă) sau unei boli .

Un ptozis congenital care acoperă parţial sau total pupila trebuie să fie operat rapid pentru a evita diminuarea acuităţii vizuale (copilul poate pierde treptat vederea prin nefolosirea ochiului).

Dacă ptozisul nu alterează vederea operaţia se efectueaza când copilul atinge vârsta de 4 ani. Metoda chirurgicala consta in scurtarea muşchiului ridicător al pleoapei care necesită uneori să se intervină în mai multe reprize. Un ptozis datorat îmbătrânirii naturale este operat dacă deranjează vederea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.