Psihoza maniacodepresivă

Alternanţă a crizelor de excitaţie (manie) şi a episoadelor depresive (melancolie).

Psihoza maniacodepresivă se manifestă după vârstele de 30-40 ani si ar putea avea cauze ereditare  

sau data de o dereglare a centrilor cerebrali ai stării de spirit. Schimbarile de ordin fizic sau psihic pot juca rolul factorilor declanşatori (şoc emoţional, şoc chirurgical, sarcină, menopauză, schimbarea anotimpurilor, etc ).

Subiectul trece periodic prin crize de manie sau de melancolie, întrerupte de faze normale. Dezechilibrul este psihic cât şi fizic: stare de spirit tristă sau euforică, idei delirante, tulburări de comportament alimentar şi ale greutăţii corporale, insomnie, tendinţă la sinucidere în faza melancolică.

Crizele grave necesită o spitalizare, admi­nistrarea de neuroleptice, antidepresoare şi în unele cazuri recurgerea la electroşocuri. Intre două crize trata­mentul de fond constă într-o psihoterapie asociată cu o luare regulată a unui stabilizator al stării de spirit (litiu).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.