Procidenţa cordonului

Coborâre a cordonului ombilical înaintea fătului în cursul naşterii.

Procidenţa cordonului este un accident rar si  grav care survine după ruptura membranelor. Ea este favorizată de un defect de adapatare a fătului la bazinul matern, defect care creează un spaţiu prin care cordonul poate aluneca.

La originea unei procidenţe a cordonului pot să se afle : prezentaţiile cu umărul şi cu şezutul, sarcinile gemelare, tumorile căilor genitale, ruptura precoce a pungii apelor, excesul de lungime a cordonului şi hidramniosul (excesul de lichid amniotic).

Procidenţă cordonului riscă să provoace o compresie a cordonului între pereţii osoşi ai bazinului şi făt oprind circulaţia sângelui şi privând fătul de oxigen, viaţa fătului este ameninţată iar naşterea trebuie practicată fără întârziere prin extragerea fătului dacă dilataţia colului uterin este completă, iar dacă ea este incompletă prin cezariană.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica