Priza de sange (luare de sânge, puncţie venoasă)

[luare de sânge, puncţie venoasă]

Prelevare de sânge.

Prelevarea de sânge se face fie pentru o analiză, pentru pregătirea unei intervenţii chirurgicale, sau pentru a face posibilă donarea de sânge (transfuzie).

Luarea de sânge se face de obicei dintr-o venă din plică cotului sau la persoanele ale căror vene sunt puţin vizibile şi Ia copiii mici din venele piciorului, înche­ieturii mâinii sau feţei dorsale a mâinii. De asemenea se poate lua o priză de sânge dintr-o arteră (pentru a măsura gazele din sânge) sau din vasele capilare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica