Prezbiţie (prezbiopzie)

[prezbiopzie]

Diminuare treptată a puterii de acomodare a ochiului,  provocată de o pierdere progresivă a supleţei cristalinului (procesul natural de îmbătrâ­nire) care conduce la o stânjenire a vederii de aproape. Prezbiţia afecteaza majoritatea persoanelor trecute de 40 de ani.

Persoană afectata de prez­biţie (denumită prezbit) vede prost obiectele de aproape şi citeşte cu greutate un text prea apropiat de ochi. Subiectul prezinta dureri de cap are senzaţii de arsuri oculare (mai ales seara), in timp acesta nu mai poate citi fără ochelari.

Prezbiţia creşte progresiv cu vârsta, obligând subiectul să-şi schimbe cu regularitate lentilele iar spre vârsta de 60 de ani vederea se stabilizează.

Prezbiţia este corectată utilizand lentile con­vergente iar datorita evolutiei acesteia lentilele se schimba la un interval de 4-5 ani până când micşorarea puterii de acomodare se stabilizează.

Dacă folosirea de lentile corectoare era deja necesară pentru vederea de departe este recomandat purtatul de ochelari semilună, a lentilelor cu dublă focalizare sau a lentilelor cu focar progresiv. Ultimul tip este din ce în ce mai folosit permiţând o vedere clară la toate distanţele si este necesară o perioadă de două săptămâni pentru acomodarea cu acest gen de lentile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica