Poziţia laterală de securitate

Poziţie în care se aşează răniţii şi bolnavii care sunt inconştienţi, dar şi-au păstrat o respiraţie spontană satisfăcătoare. 

Poziţia laterală de securitate permite protejarea căilor respiratorii ale subiectului astfel sangele, voma  se scurg pe jos şi nu există riscul să fie inhalate si totodata împiedică  ”inghitirea limbii” şi obstruarea laringelui.  Pozitia consta in punerea subiectului pe o parte, cu piciorul de dedesubt îndoit, capul îi este dat pe spate, gura fiind orientată spre sol. Asezarea subiectului in pozite se face fara manevrari bruste, capul victimei  trebuie sustinut pentru a nu agrava eventualele leziuni ale rachisului cervical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.