Poziţia laterală de securitate

Poziţie în care se aşează răniţii şi bolnavii care sunt inconştienţi, dar şi-au păstrat o respiraţie spontană satisfăcătoare. 

Poziţia laterală de securitate permite protejarea căilor respiratorii ale subiectului astfel sangele, voma  se scurg pe jos şi nu există riscul să fie inhalate si totodata împiedică  ”inghitirea limbii” şi obstruarea laringelui.  Pozitia consta in punerea subiectului pe o parte, cu piciorul de dedesubt îndoit, capul îi este dat pe spate, gura fiind orientată spre sol. Asezarea subiectului in pozite se face fara manevrari bruste, capul victimei  trebuie sustinut pentru a nu agrava eventualele leziuni ale rachisului cervical.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea