Pouteau-Colles (fractură a lui)

[fractura lui Pouteau-Colles]

Fractură a extre­mităţii inferioare a radiusului, chiar deasupra încheieturii mâinii, ce afectează de cele mai multe ori persoanele în vârstă ( favorizata de osteoporoza) şi copiii ca urmare a căderii pe încheietura mâinii.

Tratamentul acestei fracturi este ortopedic si consta in reducerea fracturii sub anestezie generală, punerea de broşe şi imobilizarea gipsată timp de 6 săptămâni, după consolidare poate fi prezenta o redoare a încheieturii mâinii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români