Potenţialelor evocate (înregistrare a)

[inregistrarea potentialelor evocate]

Metodă de studiere a activităţii electrice a căilor nervoase ale auzului, văzului şi sensibilităţii corporale.

Inregistrarea potenţialelor evocate este utilizată atunci când se doreşte a se şti dacă o funcţie senzorială este afectata sau când alte tehnici de examinare nu sunt concludente ca in cazul anomaliilor la debutul lor (afectarea este foarte mica si greu de detectat) sau cazul subiectilor dificil de examinat prin alte tehnici (copil mic, persoană aflată în comă).

Metoda consta in stimularea organului senzorial astfle: printr-un şoc electric transcutanat de scurtă durată pentru studierea sensibilităţii somestezice (de origine corporală), printr-o descărcare luminoasă (pentru sensibilitatea oculară) sau printr-un sunet (pentru sensibilitatea auditivă).

Stimularea provoacă un influx nervos (potenţialul evocat) care pleacă din organul testat si se transmite fibrelor nervoase şi parvine centrilor nervoşi. Această activitate electrică este receptionata de către electrozii plasaţi în diferitele puncte ale corpului (in functie de organul testat) şi transpusa de catre un aparat sub formă de curbe. Prin analiza curbelor se deduce existenţa sau nu a unei anomalii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.