Pneumopatie interstiţiala

Orice boală care afectează parenchimul plămânului (ţesutul funcţional).

Pneumopatiile interstiţiale sunt afecţiuni ce duc la modificarea de la starea de normalitatae a membranei alveolocapilare (membrană care permite schimburile de oxigen/dioxid de carbon dintre aer şi sânge), care poate fi îngroşată, infla­mată, edematoasă sau fibroasă.

O pneumopatie interstiţială se caracterizeaza printr-o gâfâială la efort.

Bolile care pot sta la originea unei pneumopatii interstiţiale pot fi : edem pulmonar(insuficienţă cardiacă stângă), pneumopatie de hipersensibilizare (bolile de plămâni ale crescătorilor de animale şi ale fermierilor). sarcoidoză ( boală infecţioasă de origine virală, parazitară, bacteriană sau micozică), pneumoconioză, limfangită carcinomatoasă,  granulomatoză, conectivită etc. Administrarea anumitor medicamente (amiodaronă, îndeosebi) poate să provoace o pneumopatie interstiţială.

Tratamentul si evolutia pneumopatiei interstiţiale este in functie de boala in cauza, unele se vindecădu-se de la sine (sarcoidoza), altele evoluind catre o  insuficienţă respiratorie cronică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica