Plamanului crescatorilor de pasari (boală a)

[boala plamanului crescatorilor de pasari]

Afecţiune pulmonară de origine alergică pro­vocată de inhalarea bacteriilor conţinute în dejecţiile păsă­rilor ( mai ales a porumbeilor). Sinonim – boala a crescătorilor de păsări.

Boala a crescătorilor de păsări este o alveolită (inflamaţie a alveolelor) de hipersensibilzare ce se caracterizeaza prin accese de ferbă şi jenă respiratorie declanşate de contactul cu alergenele.

Tratamentul consta in evitarea a oricarui contact cu alergenele si utilizarea de corticosteroizi pe cale generală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români