Plamanului crescatorilor de pasari (boală a)

[boala plamanului crescatorilor de pasari]

Afecţiune pulmonară de origine alergică pro­vocată de inhalarea bacteriilor conţinute în dejecţiile păsă­rilor ( mai ales a porumbeilor). Sinonim – boala a crescătorilor de păsări.

Boala a crescătorilor de păsări este o alveolită (inflamaţie a alveolelor) de hipersensibilzare ce se caracterizeaza prin accese de ferbă şi jenă respiratorie declanşate de contactul cu alergenele.

Tratamentul consta in evitarea a oricarui contact cu alergenele si utilizarea de corticosteroizi pe cale generală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: