Placenta praevia

Anomalie de inserţie a pla­centei, situată prea jos în uter.

Placenta praevia centrală obstruează complet orificiul intern al colului uterin şi împiedică naşterea pe căi naturale.

Placenta praevia marginală placenta ajunge la nivelul orificiului intern al colului uterin şi permite totusi  naşterea pe căi naturale insa sub o supraveghere sticta.

O placenta praevia poate cauza sângerări de abundenţă variabilă în cursul celui de-al treilea trimestru de sarcină diagnosticul este stabilit prin ecografie incepand cu luna a patra de sarcină.

In cea mai mare parte a cazurilor inserţia placentei se modifică spontan în cursul celui de-al treilea trimestru de sarcină, placenta urcă treptat spre fundul uterului.

Când placenta rămâne inserată în partea de jos a uterului se adopta măsuri preventive ca odihna şi reducera volumului activităţilor zilnice pentru a evitarea contracţiilor uterine premature şi hemoragiile. In acest caz nasterea se face prin cezariană cu 3 săptămâni înainte de termen.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.