Plămânului de fermier (boală a)

[boala plamanului de fermier]

Afecţiune pulmonară alergică cauzată de inhalarea bacteriilor conţinute în grâul mucegăit. Sinonim – boala a treierătorilor de hambar.

Boala a plămânului fermierilor este o alveolită (inflamaţie a alveolelor) de hipersensibilzare si se caracterizeaza prin accese de febră şi jenă respiratorie declanşate prin contactul cu alergenele .

Tratamentul consta in evitarea a oricarui contact cu alergenele si utilizarea de corticosteroizi pe cale generală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.