Pielea capului (grefă de)

[grefa de pielea capului]

Intervenţie chirurgicală ce consta în transplantarea de fragmente de piele a capului  (care are fire de păr) în regiunile craniului dezgolite de păr.

Grefa de piele a capului este utilizata in tratarea calviţiei cat şi zonele afectate de arsuri a pielii capului.

Grefa constă în prelevarea sub anestezie locală de fragmente de piele a capului din zona piloasă (10 până la 50 de fire de păr) dintr-o parte puţin vizibilă (în jurul urechilor, în regiunea occipitală) cu scopul de a Ie reimpianta în zonele dezgolite de păr.

Microgrefa cansta în prelevarea sub anestezie locală de fragmente de piele a capului acoperită cu păr (care cuprind 3 fire de păr ), repicarea prin mai multe sute de mici grefe. Este necesara efectuarea de mai multe şedinţe (de la 6 la 12).

Tehnica lambourilor constă în transportarea pe zona dezgolită a unei fâşii de piele a capului din zona piloasă care păstrează porţiunea cutanată bogat vascularizată. Lambourile sunt tăiate în diferite forme în funcţie de morfo­logia craniului pacientului.

Este posibilă şi combinarea celor trei metode.

Cicatrizarea se reali­zează în aproximativ 10 zile, părul grefat cade după câteva săptămâni pentru ca apoi, după 3-4 luni să crească. Complicaţiile grefei de piele a capului sunt rare iar infecţiile sunt excepţionale. In zonele de unde s-a luat grefa creşterea părului nu este întotdeauna perfectă, iar chiar daca grefa este reusita aparitia in timp a calvitiei este posibila.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica