Perles (zăbăluţă)

[zăbăluţă]

Inflamaţie cutanată localizată la comisurile buzelor, cauzata de un aparat dentar prost adaptat, de o infecţie cu o bacterie (streptococul sau treponema), sau de o ciupercă microscopică precum candida.

Este caracterizat prin apariţia uneia sau mai multor fisuri mici la comisura buzelor, adesea bilateral,  este nedureros, pielea comi­surilor poate fi roşie (micoză) sau ţesuturile subiacente pot fi infiltrate (in caz de sifilis). Perleşul este foarte contagios în caz de sifilis însă puţin sau deloc contagios în celelalte cazuri.

Tratamentul este local si consta in nitrat de argint şi pomadă antibiotică împotriva streptococului, pomadă antifungică şi spălături alcaline ale gurii în caz de micoze. In caz de sifilis consta in administrarea de penicilina.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica