Penisul (cancer al)

[cancerul penisului]

O formă rară de cancer care afecteaza extremitatea penisului pe gland sau pe prepuţ, de cele mai multe ori sub forma unui carcinom (tumoră malignă dezvoltată pe seama epiteliului).

Tumora poate fi sub forma unei excrescenţe nedureroase sau a unei ulceraţii dureroase care sângerează cu uşurinţă si se dezvoltă înmugurind.

Tratamentul in cazul unei tumori putin evoluate este o curieterapie locală si nu are consecinte asupra funcţiei sexuale si nici asupra fertilităţii. In caz de tumoră rapid evolutivă iar ganglionii limfatici sunt afectati acestia din urma trebuie scoşi pe cale chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica