Pectoral (muşchi)

[muşchi]

Muşchi situat la partea anterioară a toracelui.

Există doi muşchi pectorali: marele pectoral şi micul pectoral.

Muşchiul mare pectoral este triunghiular şi plat care se prinde de stern şi de cartilagiile costale ale coastelor începând cu a 2-a pereche şi până la a 6-a pereche cat şi de colul humeral.

Muşchiul mic pectoral este un muşchi mai mic tot tri­unghiular şi plat iar acesta  se prinde pe perechile a 3-a, a 4-a şi a 5-a de coaste cat şi pe apofiza coracoidă a omoplatului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Urticaria: cauze și tratament