Peşte

Vieţuitoare vertebrată ce trăieşte în mediul acvatic, carnea sa fiind ca şi valoare nutriţională  asemănătoare cu carnea de pasăre sau cea a mamiferelor.

Cantitatea în proteine se situează între 16 şi 20 grame proteine pe 100 grame (echivalentul se regăseste şi în carne „tradiţională”), carnea peştelui gras ca şi ficatul tuturor peştilor conţine în plus vitaminele A şi D.  Carnea provenită de la peşte conţine numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu ), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod ) şi vitamine ale grupului B

Ca şi valoare energetică aceasta se situează de la  70  la  200 kilocalorii in 100 grame, conţinutul  în lipide este de 1 % pentru peştele slab , 1 – 5% pentru peştele semigras, 5 -15% pentru peştele gras.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea