Peşte

Vieţuitoare vertebrată ce trăieşte în mediul acvatic, carnea sa fiind ca şi valoare nutriţională  asemănătoare cu carnea de pasăre sau cea a mamiferelor.

Cantitatea în proteine se situează între 16 şi 20 grame proteine pe 100 grame (echivalentul se regăseste şi în carne „tradiţională”), carnea peştelui gras ca şi ficatul tuturor peştilor conţine în plus vitaminele A şi D.  Carnea provenită de la peşte conţine numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu ), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod ) şi vitamine ale grupului B

Ca şi valoare energetică aceasta se situează de la  70  la  200 kilocalorii in 100 grame, conţinutul  în lipide este de 1 % pentru peştele slab , 1 – 5% pentru peştele semigras, 5 -15% pentru peştele gras.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.