Parotidită

[glanda principala salivara]

Inflamaţie a glandei parotide (principala glandă salivară).

Parotidită poate fi de origine virală (cea mai frecventă) sau bacteriană.

Parotidita virala  (în cazul oreionului) este insotita de o febră moderată şi o umflătură dureroasă a celor două parotide. Tratamentul este cel al bolii în cauză.

Parotidita bacteriană (purulentă) este prezenta în general la o persoană în vârstă a cărei stare bucodentară este precară sau care suferă de o boală ce provoacă o deshidratare. Semnele sunt aceleaşi ca şi cele ale unei parotidite virale dar mai marcate şi unilaterale iar din orificiul canalului lui Stenon (canalul excretor al glandei parotide) la înălţimea molarilor superiori se scurge puroi. Tratamentul este cel al simptomelor (îngrijirea gurii) isotit de administrarea de antibiotice pe cale orală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.