Parinaud (scară a lui)

[Scara lui Parinaud]

Scară utilizată de oftalmolog pentru a studia vederea de aproape.

Scara lui Parinaud se prezintă sub forma unui text imprimat ale cărui semne sunt scrise cu caractere din ce în ce mai mici.

Textul trebuie să fie citit de la distanţa obişnuită de citire 30-35 centimetri. Acuitatea vizuală este atunci notată de P2 (cea mai bună acuitate) până la P28, după capacităţile de citire ale subiectului. Această măsurătoare se efectuează mai întâi fără corecţie optică apoi cu ochelari dacă pacientul îi poartă de obicei. Scara lui Parinaud este desti­nată depistării unei eventuale tulburări de refracţie (miopie, hipermetropie, astigmatism) sau unei dificultăţi de aco­modare din cauza rigidităţii cristalinului (prezbiţie), frec­ventă începând cu vârsta de 45 de ani.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica