Osteogeneza imperfectă

Fragilitate osoasă excesivă provocată de un defect congenital de elaborare a fibrelor colagenice ale ţesutului conjunctiv care formează trama osului.

Osteogeneza imperfectă caracterizează de fapt 7 boli ereditare, între care şi boala lui Lobstein. Transmisia este autosomică (printr-un cromozom nesexual) dominantă (este suficient ca el să fie primit doar de la unul dintre părinţi pentru ca boala să se dezvolte la copil) şi boala se caracterizeaza prin coloraţia albăstruie a albului ochilor, surditate, hiperlaxitate ligamentară şi prin fracturi frecvente care duc la deformaţii. Nu există vreun tratament specific al acestei boli.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?