Osteogeneza imperfectă

Fragilitate osoasă excesivă provocată de un defect congenital de elaborare a fibrelor colagenice ale ţesutului conjunctiv care formează trama osului.

Osteogeneza imperfectă caracterizează de fapt 7 boli ereditare, între care şi boala lui Lobstein. Transmisia este autosomică (printr-un cromozom nesexual) dominantă (este suficient ca el să fie primit doar de la unul dintre părinţi pentru ca boala să se dezvolte la copil) şi boala se caracterizeaza prin coloraţia albăstruie a albului ochilor, surditate, hiperlaxitate ligamentară şi prin fracturi frecvente care duc la deformaţii. Nu există vreun tratament specific al acestei boli.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica