Osteocondrita (osleocondroză)

[osleocondroză]

Epifizită care afectează un cartilagiu şi uneori osul subcondral (regiunea osoasă situată sub cartilagiul articular), provocată de o necroză (moarte tisulară) localizată.

Este prezenta în general la băieţi între 4 şi 12 ani si sunt cauzate de circulaţia sangvina deficitara în osul subcondral în timpul puseelor de creştere şi sunt agravate de microtraumatismele legate de o activitate sportivă. Afectează de cele mai multe ori articulaţia genunchiului, a gleznei, a şoldului (boala luiLegg-Perthes-Calve); atunci când afectează vertebrele sunt grupate sub denumirea de osteodistrofii de creştere (boală a lui Scheuermann în care sunt afectate platourile vertebrale).

Dacă fragmentul osos necrozat cade în cavitatea arti­culară el poate provoca o artroză precoce. Tratamentul constă în oprirea activităţii sportive, în punerea în repaus a articulaţiei timp de cel puţin două luni şi eventual ablaţia chirurgicala a fragmentului osos necrozat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: