Osgood-Schlatter (boală a lui)

[apofizita tibială anterioară de creştere boala lui Osgood-Schlatter]

Inflamaţie a apofizei tibiale anterioare (protuberanţă situată chiar sub genunchi, palpabilă sub piele, pe care se inseră tendonul rotulian), survenind în timpul creşterii.

Boala lui Osgood-Schlatter face parte dintre apofizitele de creştere si debutează între 10 şi 15 ani prin dureri locale intense la mers şi la alergat.

Tratamentul constă în luarea de antiinflamatoare şi în încetarea activităţii care produc durerea pe o perioada de cateva luni pana la un an. Dacă durerile încă persistă, se recurge la o imobilizare gipsată, timp de o lună sau două. Vindecarea se face fără sechele.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica